Αθήνα: Αντικαθιστούν Τα Αυτοκίνητα Τους Με Ηλεκτρικά Πατίνια

Οι πολίτες αποφάσισαν, τα ηλεκτρικά πατίνια τους λύνουν τα χέρια στην πόλη, δεν μολύνουν, είναι ποιο οικονομικά, δεν ψάχνουν πάρκινγκ με τις ώρες, δεν συμβάλλουν στην κίνηση.

Τα θετικά υπερισχύουν των αρνητικών, τα οποία με ένα καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο μηδενίζονται. Ότι και να λένε τα μεγάλα μέσα και οι μεγάλοι σε ηλικία ανθρώποι που δεν έχουν γνώση για τα οφέλη των ηλεκτρικών πατινιών.

Στη σημερινή εποχή, οι πολίτες σε πόλεις όλου του κόσμου αναζητούν νέους και πράσινους τρόπους μετακίνησης που θα μειώσουν την κίνηση, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν αναδειχθεί ως μία από τις κορυφαίες επιλογές, επιτρέποντας στους πολίτες να κινούνται γρήγορα και εύκολα στους αστικούς χώρους.

Η απόφαση των πολιτών να επιλέξουν τα ηλεκτρικά πατίνια ως τον ιδανικό τρόπο μετακίνησης οφείλεται σε πολλούς λόγους.

Καταρχάς, η χρήση τους συμβάλλει στη μείωση της κίνησης και της συνολικής κυκλοφορίας στις πόλεις, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την ανάγκη για πάρκινγκ, που αποτελεί ένα από τα μεγάλα προβλήματα των αστικών κέντρων.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η οικολογική τους φύση. Ενώ τα αυτοκίνητα προκαλούν ρύπανση και εκπομπές αερίων, τα ηλεκτρικά πατίνια λειτουργούν με μηδενικές εκπομπές και δεν προκαλούν ηχορύπανση.

Επιπλέον, με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η φόρτισή τους γίνεται πλέον εντελώς δωρεάν και βιώσιμη, συνεισφέροντας στην ενίσχυση των πράσινων ενεργειακών πηγών.

Ωστόσο, για να αξιοποιηθεί πλήρως η δυνατότητα των ηλεκτρικών πατινιών στην καθημερινή ζωή και να επιτευχθεί μια αποτελεσματική μετάβαση στη χρήση τους, είναι απαραίτητη η υιοθέτηση σχετικής νομοθεσίας από τους πολιτικούς.

Πρώτον, οι πολιτικοί πρέπει να ενθαρρύνουν τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών μέσω κινητοποιητικών καμπανιών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη και τους κανόνες χρήσης είναι ουσιώδης, ειδικά όταν πρόκειται για τα νεότερα μέλη της κοινωνίας.

Όμως η κατάρτιση ενός πλαισίου νομοθεσίας που θα ρυθμίζει τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών είναι απαραίτητη ώστε να υπάρχει ασφάλεια στους δρόμους.

Στατιστικά απο OPEN TV στο YouTube